دوربینهای بیسیم یا دوربینهای بدون سیم به طیف وسیعی از دوربینهای فیلمبرداری با امکانات و قابلیتهای گوناگون، ولی با کمترین وابستگی به سیم و کابل کشی گفته میشود. برخی از انواع دوربین مداربسته بیسیم تنها سیستم ارتباطی شان نیاز به کابل کشی ندارد (انواع دوربین وایرلس و دوربین مداربسته وای فای) و برای برق خود نیاز به سیم کشی دارند. دسته ای از دوربینهای بدون سیم علاوه بر وایرلس بودن و اتصال رادیویی بر روی پهنای باند وای فای به صورت شارژی و حافظه دار میباشند و بدون نیاز به اتصال به منبع تغذیه و شارژر قادر به فیلمبرداری و ذخیره تصاویر بر روی حافظه داخلی نصب شده بر روی خود میباشند.
دوربین وایرلس وای فای بیسیم حافظه دار رم خور
انواع دوربین مداربسته بیسیم و دوربین مداربسته وایرلس به دلیل عدم نیاز به کابل کشیهای طولانی و فراوان از یک طرف و همچنین سهولت نصب و جابجایی ساده و بی دردسر از طرف دیگر، با استقبال بسیار خوبی در سطح کاربردهای خانگی و تجاری مواجه شده اند. دوربینهای بیسیم مداربسته دارای انواع و دسته بندیهای مختلفی میباشند که در ادامه به آنها اشاره شده است. با وجود اینکنه این تجهیزات برای کاربریهای نسبتا کوچک خانگی و تجاری (تا حداکثر 8 دوربین وایرلس) ، بسیار مناسب، به صرفه، ارزان، شکیل، و کاربردی میباشند، ولی استفاده از دوربینهای وای فای وایرلس و دوربینهای بیسیم وایرلس برای کاربریهای حرفهای و گسترده صنعتی، شهری، نظارتی، ترافیکی و کاربردهای مشابه به هیچ وجه منطقی، کاربردی، و عملی نیست.
انواع دوربین وایرلس بیسیم و بدون سیم شارژی
دوربینهای بیسیم برد کوتاه تا برد بلند (دوربینهای آنالوگ بیسیم شده با استفاده از فرستنده-گیرنده وایرلس برد بلند)
دوربینهای وایرلس برد کوتاه بدون حافظه WiFi Wireless Camera (انواع دوربین وای فای و دوربین تحت شبکه وایرلس بدون قابلیت نصب رم یا کارت حافظه)
دوربینهای بدون سیم شارژری رم خور بدون قابلیت اتصال بیسیم به موبایل یا تبلت یا هر تجهیز دیگری به صورت وایرلس
دوربینهای وایرلس WiFi Wireless Camera شارژی رم خور با قابلیت انتقال تصویر بر روی وایرلس
دوربینهای وایرلس P2P شارژی حافظه دار و دوربینهای وای فای شارژی P2P با قابلیت انتقال تصویر اینترنتی کلود بدون نیاز به آی پی استاتیک
دوربین بیسیم برد کوتاه – متوسط – و دوربین بی سیم برد بلند (دوربین آنالوگ با فرستنده-گیرنده بیسیم)
در این نوع از دوربینهای بدون سیم، دوربین از نوع آنالوگ میباشد. برای اتصال بیسیم دوربین به دستکاه DVR یا سیستم نمایش تصایر از یک فرستنده و گیرنده بیسیم رادیویی استفاده میشود. سیستم کار این نوع دوربین مداربسته بیسیم به صورت زیر میباشد.
ابتدا دوربین را به منبع تغذیه یا آداپتور متصل میکنیم، سپس سوکت BNC دوربین را به فیش ورودی دستگاه فرستنده رادیویی بیسیم یا دستگاه ترانسمیتر Transmitter متصل میکنیم. دستگاه فرستنده برای ارسال امواج رادیویی نیاز به برق دارد، پس فرستنده را هم به آداپتورش متصل میکنیم. اکنون فرستنده تصاویر آنالوگ دریافتی از دوربین را به صورت رادیویی برای دستگاه گیرنده ارسال میکند.
دستگاه گیرنده رادیویی بیسیم نیز نیاز به منبع تغذیه و اتصال به آداپتور دارد. با روشن کردن دستگاه گیرنده کافیست که فیش خروجی آن را به دستگاه DVR یا مستقیما به یک نمایشگر یا مانیتور متصل کنیم. گیرنده امواج رادیویی حاوی تصاویر فیلمبرداری شده کد شده توسط دستگاه فرستنده (وایرلس انکودر) را از حالت کد شده خارج میکنید (وایرلس دیکودر)، و تصاویر آنالوگ را بر روی خروجی خود به سمت دستگاه ضبط دوربین مداربسته یا سیستم نمایش بارگذاری میکند.
دستگاههای فرستنده و گیرنده وایرلس دوربینهای بیسیم در انواع مختلف با فرکانسهای متفاوت، توانهای مختلف، و بردهای کوتاه چند متری تا چند صد متری در بازار موجود میباشند. بسیاری از سیستمهای رادیویی دوربینهای مداربسته وایرلس از کیفیت بسیار پائینی برخوردارند و خیلی زود به خاطر داغ کردن آنتنهای داخلی خراب میشوند، از اینرو دنبال دستگاههای ارزان قیمت نباشید!!!
انواع دوربین مداربسته بدون سیم شارژی رم خور (بدون امکان ارتباط بیسیم یا وای فای)
دوربینهای شارژی رم خور دستهای از دوربینهای مداربسته وایرلس بدون سیم میباشند که دارای باتری داخلی یا دارای قابلیت نصب باتری شارژی میباشند. این دوربینها قابلیت اتصال بیسیم و انتقال تصویر وایرلس تصاویر بر روی موبایل یا لپ تاپ را ندارند و تنها قادر به ذخیره سازی تصاویر بر روی کارت حافظه نصب شده بر روی خود میباشند. از آنجایی که معمولا این دوربینها با محدودیت فضای حافظه و همچنین محدودیت شارژ باتری مواجه میباشند، در بسیاری از انواع دوربینهای شارژی حافظه دار از سنسورهای حساس به صدا و سنسورهای حرکتی برای شروع فیلمبرداری در صورت شنیدن صدا یا مشاهده تصویر استفاده شده است تا شارژ باتری دوربین بیهوده تمام نشود و حجم کارت حافظه آن با فیلمهای غیر مفید پر نشود.
انواع دوربین وایرلس تحت شبکه برد کوتاه و دوربین وای فای بیسیم با قابلیت انتقال تصویر اینترنتی P2P
دسته دیگری از دوربینهای بیسیم دوربینهای تحت شبکه وای فای میباشند. انواع دوربین وایرلس و دوربین وای فای به دو صورت به بازار عرضه میگردد. پکیج دوربین وایرلس و دستگاه NVR وایرلس ، و دوربینهای وای فای تکی با قابلیت اتصال به انواع دستگاه NVR وایرلس و همچنین قابلیت اتصال تکی بر روی شبکه وایرلس و شبکه اینترنت از راه دور.
به طور کلی دوربینهای مدار بسته بی سیم به صورت وایرلس و با استفاده از پهنای باند آزاد وای فای WiFi کار میکنند. در اینگونه از سیستمهای نظارتی دیگر نیاز به کابل کشی نمیباشد. برخی از دوربینهای مداربسته بر روی خود تجهیزات شبکه وایرلس و آنتن کوچک بیسیم داخلی دارند و برای اتصال به دستگاه ضبط بیسیم نیاز به منبع تغذیه جداگانه دارند. ولی بسیاری از دوربینها بر روی خود امکانات وایرلس را ندارند (انواع دوربین تحت شبکه و دوربین آی پی بدون آنتن وایرلس داخلی) و باید تجهیزات بیسیم را برای آنها خریداری نموده (انواع آنتن وایرلس، رادیو وایرلس، اکسس پوینت، مودم وای فای 4G با پورت لن و مودم وای فای ADSL) و سپس این دوربین ها را به یک دوربین مداربسته بیسیم تبدیل نمود.
مبدل دوربین با سیم به دوربین مداربسته بیسیم
مبدل دوربین کابلی معمولی به دوربین وایرلس بیسیم به دو صورت در بازار موجود می باشد: مبدل آنالوگ و مبدل دیجیتال
طرز کار سیستم تبدیل آنالوگ بدین صورت است که به ازای هر دوربین با سیم شما نیاز به یک پک تبدیل دوربین با سیم به دوربین بی سیم دارید، در این پک ها دو عدد آنتن کوچک وجود دارد که یکی نقش فرستنده و دیگری نقش گیرنده را بازی خواهند کرد. هر کدام از این آنتن ها دارای یک منبع تغذیه برای ارسال سیگنال آنالوگ کد شده وایرلس، و یک سوکت مادگی BNC میباشند. درسمت دوربین شما دوربین را با یک کابل کواکسیال و به واسط فیش های BNC به آنتن فرستنده متصل می نمائید. در سمت دستگاه ذخیره ساز، شما باید آنتن گیرنده را نیز به وسیله کابل کواکسیال RG59 و با استفاده از سوکت BNC به یکی از پورت های ورودی دستگاه استند الون DVR یا کارت DVR خود وصل نمائید، و کار تمام است.
در سیستم تبدیل دوربین باسیم آنالوگ به دوربین بیسیم دیجیتال شما نیاز به یک عدد ویدئو سرور (انکودر دوربین مداربسته آنالوگ به دوربین مداربسته دیجیتال شبکه) و دو عدد آنتن وایرلس تحت شبکه که دارای پورت RJ45 می باشند، دارید.