برای دریافت مشاوره اولیه جهت درخواست راه اندازی سیستم اعلام حریق و سیستم اطفاء حریق با کارشناس فنی ما (مهندس معتمدی 09123390561 ) تماس بگیرید.
انواع سیستم اعلام حریق و سیستم اطفاء حریق سیستمهایی برای پیشگیری و مقابله با حریق و آتش سوزی در اماکن مختلف میباشند. استفاده از چنین سیستمهای پیشگیری و مقابله در شهرهای امروزی که مملو از ساختمانهای تجاری، تولیدی، مسکونی، اداری و صنعتی متمرکز میباشند امری ضروری و اجتناب ناپذیر میباشد و حادثههای اخیر آتش سوزی در شهر تهران از جمله حادثه غم انگیز آتش سوزی ساختمان پلاسکو و فرو ریختن ساختمان پلاسکو در تقاطع خیابان جمهوری و خیابان فردوسی (چهار راه استانبول) مهر تائیدی بر ضرورت استفاده از سیستمهای اعلام حریق در ساختمانها به خصوص ساختمانهای بلند و حساس میباشد.
سیستم اعلام حریق و سیستم اطفاء حریق
سیستمهای اعلام و اطفاء حریق سیستمهایی جهت پیشگیری و مقابله با حریق و آتش سوزی در ساختمانها و امکان مختلف از جمله ساختمانهای مسکونی و تجاری و اداری و کارگاههای تولیدی و کارخانجات صنعتی میباشند. استفاده از این سیستمهای اعلام حریق و اطفای حریق ابزاری بسیاری مناسب برای جلوگیری از آسیبهای مالی فراوان و آسیبهای جانی جبران ناپذیر میباشد.
ضرورت استفاده از سیستمهای اعلام حریق و سیستمهای اطفاء حریق
ضرورت تجهیز ساختمانها به سیستمهای اعلام و اطفاء حریق به خصوص با نگاه به حوادث آتش سوزی غم انگیز اخیر در شهرهای کشور ، امری منطقی و حیاتی میباشد و در کنار محافظت از جان انسانهای بی گناه از جمله جان آتش نشانان، از ضررهای مالی بسیار هنگفت نیز جلوگیری مینماید. یکی از آخرین حوادث تلخ، غم انگیز و تاسف بار آتش سوزی، حادثه آتش سوزی غم انگیز ساختمان پلاسکو در شهر تهران از کشور ایران خودمان میباشد که نه تنها ضررهای مالی چند هزار میلیارد تومانی را برای مالکان واحدها و کارگاههای ساختمان پلاسکو به همراه داشت، بلکه باعث از دست رفتن جانهای عزیز چندین تن از آتش نشانان قهرمان کشورمان شد.
حادثه آتش سوزی ساختمان پلاسکو و فرو ریختن پاساژ پلاسکو و ضرورت استفاده از سیستمهای اعلام و اطفا حریق اتوماتیک
آتش سوزی ساختمان پلاسکو (Plasco Building) در تقاطع خیابان جمهوری و فردوسی (چهار راه استانبول) ، یکی از معروف ترین و قدیمی ترین ساختمان های پایتخت کشور، کاملا قابل پیش بینی بود. ساختمان پلاسکو مرکز تجمع بسیاری از کارگاههای تولیدی پوشاک و فروشگاههای عمده فروشی و خرده فروشی لباس و کیف و کفش بود. ساختمان پلاسکو به نحوی بی سر و سامان مملو از پوشاک و پارچههای تریکو و پلی استر و پنبهای و ابریشمی بود که منبعی بی همتا برای ایجاد و گسترش آتش میباشند. در کنار این قضایا، طول عمر بالا و فرسوده بودن ساختمان پلاسکو نیز یکی از دلایل عمده حادثه آتش سوزی و به طبع آن فرو ریختن کل ساختمان بود. تمامی این وقایع تلخ و غم انگیز میتوانست رخ ندهد، اگر این ساختمان و واحدهای تجاری آن از پیش به سیستمهای اعلام حریق اتوماتیک و سیستم اطفاء حریق اتوماتیک تجهیز میشدند.
در حادثه ساختمان پلاسکو اگر این ساختمان مجهز به سیستم اعلام حریق اتوماتیک و سیستم اطفاء حریق اتوماتیک مناسب و از نوع آدرس پذیر بود، دیگر این حادثه تاسف بار رخ نمیداد و آتش سوزی شروع شده کارگاههای این ساختمان به طور اتوماتیک و در همان ثانیههای اولیه در نطفه خاموش میشد و گسترش نمییافت تا چنین خسارت جانی جبران ناپذیر و خسارت مالی عظیم به وقوع بپیوندد.
سازمان آتش نشانی کشور همواره به چنین ساختمانها و مراکزی هشداری و تذکر میدهد، ولی در بسیاری موارد، این تذکرها به جایی نمیرسند و متاسفانه ساکنین و مالکین این واحدها و ساختمانها به دلیل هزینه راه اندازی سیستمهای مقابله با آتش سوزی از اجرای این سیستمها سر باز میزنند و تنها زمانی به اشتباه خود پی میبرند که دیگر دیر شده است و حادثه ای که با هزینههای خیلی کمتر میشد جلوی آن گرفته شود به خسارتهای جانی و مالی عظیم و جبران ناپذیر منتهی میشود.
سایر حوادث آتش سوزی در شهر تهران و ضرورت استفاده از سیستمهای اعلان و اطفای حریق
متاسفانه حادثه آتش سوزی ساختمان پلاسکو اولین حادثه غم انگیز آتش سوزی در تهران و سایر شهرهای بزرگ ایران نیست، و تا زمانیکه ضرورت استفاده از سیستمهای اطفاء حریق برای برای مالکین و ساکنین ساختمانهای تجاری، اداری و مسکونی به اولویت اولیه تبدیل نشود باز هم شاهد چنین حوادثی خواهیم بود.
دلیل حادثه آتش سوزی ساختمان پلاسکو هر چیزی که باشد تاثیر چندانی بر روی کلیت مشکل نمیگذارد. اگر این حادثه امروز رخ نمیداد، احتمال رخ دادن آن به دلایل دیگر و در روزهای دیگر باز هم به تا اندازه زیادی تامل بر انگیز میباشد. برای پیشگیری از چنین حوادث تاسف باری که جان عزیزان ما رو به خطر میاندازد و خانوادههای بسیاری را بی سرپرست میگزارد و خسارتهای مالی جبران ناپذیری را به همراه دارد، باید حتما به موراد زیر پرداخت:
1) باز سازی و نو سازی ساختمانهای قدیمی و فرسوده بر اساس استانداردها به روز ایمنی و حفاظتی
2) استاندارد سازی و نظارت بر نحوه مدیریت و کاربری ساختمانها و برجهای مسکونی و تجاری حساس
3) تجهیز ساختمان های حساس و با محتویات قابل اشتعال به سیستم اعلام حریق اتوماتیک و سیستم اطفاء حریق اتوماتیک
سیستمهای اعلام و اطفاء حریق ساختمانها و اماکن مختلف
به طور کلی تمامی ساختمانهای حساس با قابلیت اشتعال باید به سیستمهای اعلام حریق و اطفای حریق مجهز شوند. لیستی از برخی اماکن مهم عبارتند از:
سیستم اعلام حریق پالایشگاهی و سیستماطفا حریق سکوهای نفتی
سیستم اعلام حریق پالایشگاه و سیستم اطفاء حریق پالایشگاه و سیستم اعلام و اطفا حریق سکوهای نفتی از مهمترین سیستمهای مقابله با حریق و آتش سوزی می باشند و اصولا چنین اماکنی بدون استثنا مجهز به سیستم های ایمنی ضد حریق می باشند. سیستمهای اعلام مورد استفاده در این اماکن از نوع سیستم های پیشرفته آدس پذیر و سیستم های اطفاء به کار رفته از نوع ترکیبی آب و پودر و فوم می باشد.
سیستم اطفا حریق دیتا سنترها ، اتاقهای سرور و مراکز مخابراتی
از آنجایی که مراکز ارتباطی و دیتا سنترها شامل مجموعه های بسیار گرانقیمت و حساس الکترونیکی می باشند استفاده از سیستم های اعلام و اطفا در این امکان از اولویت بسیار بالایی برخوردار است. سیستم اعلام حریق دیتا سنترهای عظیم معمولا از نوع آدرس پذیر و سیستم اطفاء دیتا سنترها از نوع سیستم اطفا حریق گازی خشک دیتا سنتر می باشد و در این مراکز نمیتوان از آب استفاده نمود، زیرا آب برای تجهیزات الکتریکی بسیار مضر و مخرب می باشد.
کلیه ساختمانهای اداری
ساختمان های اداری به دلیل استفاده بالا از کاغذ و لوازم اداری چوبی و برقی از اولویت بالایی برای تجهیز به سیستم های اعلام و اطفا برخوردارند. سیستم اعلام ساختمان های اداری عظیم با تعداد اتاق های زیاد باید از نوع سیستم اعلام حریق آدرس پذیر (Addressable Fire Alarm System) باشد ولی با وجود تجهیزات الکتریکی و کاغذ در ساختمان های اداری نمیتوان از سیستم اطفاء حریق خشک (سیستم اطفاء حریق گازی CO2 و سایر گازهای خفه کننده آتش) استفاده نمود، زیرا تعداد بسیار از انسان ها در جنین ساختمان های اداری در حال کار و مراجعه می باشند و سیستم های اطفاء حریق گازی CO2 خشک برای انسان کشنده میباشند، از اینرو از سیستم های آبی یا اطفا حریق فوم برای چنین اماکنی استفاده میشود.
کلیه کارگاههای تولیدی و آزمایشگاههای علمی و صنعتی
کارگاه ها و آزمایشگاه ها معمولا با مواد شیمیایی و آتش زا سر و کار دارند، از اینرو استفاده از سیستم اعلام و اطفا اتوماتیک در کاگاه ها و آزمایشگاه ها ضروری می باشد. در چنین اماکنی، بسته به مشخصات ساختمان و مواد مصرفی از روش های اعلام و اطفاء حریق اتوماتیک و دستی گوناگون استفاده میشود.
سیستم اطفاء حریق تجاری و سیستم اعلام حریق پاساژها و فروشگاهها و بوتیکهای لباس فروشی
مراکزی تجاری و پاساژها و فروشگاه ها معمولا مملو از مواد آتش زا مانند چوب و پلاستیک و پارچه و سایر مواد با قابلیت اشتعال بالا می باشند. در ساختمان های تجاری بزرگ و برج های تجاری و هایپرمارکت ها و فروشگاه های زنجیره ای بزرگ از سیستم اعلام حریق آدرس پذیر اتوماتیک و برای فروشگاه ها و مغازه ها و بوتیک های کوچک از سیستم های اعلان حریق سنتی متعارف کانونشنال استفاده میشود. برای سیستم اطفاء نیز بسته بزرگی مجتمع و تعداد طبقات و واحدها و غرفه ها از سیستم اطفاء حریق اتوماتیک آبی و یا سیستم اطفاء حریق دستی مبتنی بر کپسول آتشنشانی پودری استفاده میشود.
کلیه سالنهای تولید
سیستم اعلام حریق سالن تولید و سیستم اطفاء حریق سالن تولید بسته به بزرگی و تعداد بخش های سالن و همچنین مواد مصرفی برای تولید، میتواند به صورت سیستم اعلام و اطفاء حریق دستی و اتوماتیک ، متعارف و آدرس پذیر، اطفاء آبی تر یا اطفاء خشک گازی پیاده سازی و اجرا گردد.
دانشگاهها و مدارس
سیستم اعلام حریق دانشگاه ها و مدارس و سیستم اطفاء حریق دانشگاه ها و مدارس معمولا به دلیل تعداد زیاد کلاس ها ، اتاق ها و آزمایشگاه ها به صورت سیستم اعلام حریق اتوماتیک آدرس پذیر و سیستم اطفاء حریق اتوماتیک آبی تر اسپرینکلر می باشد.
سیستم ضد حریق و مقابله با آتش منازل و خانهها و ویلاها و ساختمانهای مسکونی
تعداد آتش سوزی های رخ داده در این اماکن بیشتر از تعداد آتش سوزی های رخ داده در تمامی اماکن دیگر می باشد، ولی از آنجایی که معمولا این حوادث خسارت های مالی و خسارت های جانی کمتری را همراه دارند خیلی زیاد در اخبار تلویزیون و اخبار روزنامه ها در مورد چنین حوادثی صحبت نمیشود. معمولا برای واحدها و ویلاهای کوچک استفاده از سیستم اعلام متعارف و سیستم اطفا دستی با استفاده از کپسول آتشنشانی پیشنهاد میشود. با وجود کم هزینه بودن سیستم های مخصوص منازل و ساختمان های مسکونی، باز هم شاهد هستیم که درصد بسیار ناچیزی از این اماکن به سیستم های اعلان و اطفا حریق بسیار ساده مجهز هستند و حتی یک کپسول آتشنشانی کوچک هم در چنین اماکنی در دسترس نمی باشد!!!
سیستم اعلام حریق اتوماتیک چیست؟
سیستم اعلام حریق اتوماتیک که از آن با نامهای سیستم اعلان حریق اتوماتیک یا Automatic Fire Alarm System یا Automatic Fire Detection System یاد میشود، سیستمهایی جهت کشف و شناسایی اتوماتیک آتش سوزی و حریق و یا دود در هم لحظات اولیه حادثه میباشند. سیستمهای اعلام حریق اتوماتیک با استفاده از سنسورهای دودی یا سنسورهای گرمایشی (سنسور حرارتی) به کشف آتش سوزی اقدام میکنند.
در یک سیستم اعلام حریق اتوماتیک اجزای اصلی زیر را داریم:
1) پنل مرکزی سیستم اعلام حریق (سانترال مرکزی سیستم اعلام حریق)
2) سنسورهای کشف و تشخیص آتش سوزی
3) تجهیزات بخش اعلام هشدار (آژیرها و چراغهای خطر به همراه سیستمهای اطلاع رسانی راه دور)
پنل سیستم اعلام حریق
پنل یک سیستم اعلان حریق اتوماتیک مغز متفکر و مرکز صدور دستورات سیستم کشف آتش سوزی میباشد. از پنل اعلام حریق با نام پانل سیستم اعلام حریق نیز یاد میشود. پنل یک سیستم اعلام، بخش مرکزی سیستم می باشد و سایر تجهیزات سیستم باید به این پنل با استفاده از سیم و کابل و یا به صورت وایرلس و بی سیم متصل شوند. پنل اعلام حریق سیستم های اعلام حریق متعارف دارای عملکرد بسیار ساده می باشد. این پنل ها به سیگنال های دریافتی از طرف تمامی سنسورهای حریق عکس العمل یکسانی نشان میدهند و به سادگی شروع به ارسال سیگنال به آژیر بلندگو و چراغ های خطر و بردهای تلفن کننده جهت ارسال پیامک یا تماس تلفنی جهت هشداری مسئولین و مقابله با حریق میکنند.
پنل اعلام حریق سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر پیشرفته تر و هوشمندتر می باشند. در این پنل ها امکان تعریف زون های بسیار گسترده که هر زون میتواند نشان دهنده یک اتاق یا انبار یا مکان از ساختمان باشد، وجود دارد. با چنین سیستم هوشمندی وقتیکه حادثه آتش سوزی در یک اتاق از ده ها اتاق یک ساختمان یا یک طبقه از چندین طبقه یا یک انبار از چندین انبار رخ میدهد، پنل سیستم مقابله با حریق دقیقا مکان آتش سوزی را مشخص میکند و اقدام به زدن آژیر و تماس تلفنی و همچنین صدور دستور برای سیستم اطفاء حریق جهت خاموش نمودن حریق همان نقطه میکند. با این روش دیگر سیستم اطفاء حریق به صورت سراسری فعال نمیشود و از نتایج منفی ناشی از فعالیت خود سیستم اطفاء نیز جلوگیری میشود.
سنسورهای کشف و تشخیص آتش سوزی
سنسور کشف حریق یا سنسور تشخیص حریق یا آتش سوزی، حسگری فیزیکی-ترمودینامیکی-شیمیایی میباشد که با استفاده از علائم آتش سوزی یعنی دود و حرارت و گرما اقدام به کشف و تشخیص آتش میکند. سنسور اعلام حریق میتواند به صورت سنسور بیسیم اعلام حریق و یا سنسور با سیم اعلام حریق باشد و بدون کابل و یا با استفاده از کابل کشی به پنل اعلام حریق متصل شود.
تجهیزات بخش اعلام هشدار (آژیرها و چراغهای خطر به همراه سیستمهای اطلاع رسانی راه دور)
پس از کشف آتش سوزی توسط سنسورها و ارسال سیگنال به پنل مرکزی سیستم اعلام حریق، نوبت به اقدام جهت مقابله با آتش و خاموش کردن آن یا اطفاء حریق میرسد.
سیستمهای اطفاء حریق به سه روش اطفای حریق دستی (با استفاده از آب یا کپسول آتش نشانی)، سیستم اطفاء حریق اتوماتیک تر (سیستم اطفای حریق اتوماتیک آبی) و سیستم اطفاء حریق خشک (سیستم اطفای حریق گازی و پودری) اقدام به مقابله با حریق و خاموش کردن آتش میکنند.
در سیستم اطفاء حریق دستی، تنها کافیست سیستم اعلان حریق پس از کشف حریق با استفاده از آژیر یا چراغ خطر یا تماس تلفنی و پیامکی ، وقوع حریق را به افراد مسئول هشدار دهد، تا این افراد به صورت دستی و با استفاده از آب و یا کپسول آتش نشانی پودری اقدام به خاموش کردن آتش کنند.
انواع سیستم اعلام حریق
به طور کلی تمامی سیستمهای اعلام حریق در دو دسته بندی، سیستم اعلام حریق متعارف و سیستم اعلام حریق آدرس پذیر دسته بندی میشوند.
سیستم اعلام حریق دستی
در روش اعلام حریق دستی شاسی و کلیدهای در ساختمان جاسازی شده است و افراد با مشاهده آتش و یا دود میتوانند محافظ این شاستی ها رو شکانده و با فشار دادن کلید اعلام حریق سیستم را فعال کرده و به حالت هشدار ببرند تا سیستم آژیر کشیده و به اقدامات برنامه ریزی شده بپردازد.
سیستم اعلام حریق متعارف سنتی (سیستم اعلام حریق کانونشنال) (Traditional Conventional Alarm Systems)
در سیستم اعلام حریق متعارف یا کانونشنال پنل مرکزی پس از دریافت سیگنال از سنسورها تنها اقدام به صدور هشدار کلی جهت اعلام آتش سوزی میکند، ولی مکان دقیق آتش سوزی را اطلاع نمیدهد. یافتن دقیق محل آتش سوزی بر عهده افراد مسئول میباشد.
سیستم اعلام حریق آدرس پذیر (Addressable Alarm Systems)
در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر میتوان سنسورها را بر روی پنل اعلام حریق زون بندی کرد و هر زون را به یک منطقه یا نقطه از مکان حفاظت شده تخصیص داد. بدین صورت پس از وقوع و کشف حریق و آتش سوزی، پنل اعلام آدرس پذیر اعلام حریق، علاوه بر اعلام هشدار آتش سوزی، مکان دقیق حریق را نیز نشان میدهد.
استفاده از سیستمهای اعلام حریق آدرس پذیر هزینه بر میباشد و تنها برای اماکن بزرگ با نقاط متعدد (اتاق های متعدد / انبارهای زیاد) نوصیه و استفاده میشوند.
سیستم اطفاء حریق چیست
سیستم اطفای حریق سیستمی برای مقابله با حریق در هنگام کشف حریق میباشد. سیستمهای اطفاء حریق یا به صورت سیستم اطفا حریق دستی و یا به صورت سیستم اطفاء حریق اتوماتیک میباشند.
بسته به مادهای که برای خاموش کردن حریق استفاده میشود، سیستمهای اطفا حریق در دو دسته بندی سیستم اطفاء حریق تر (سیستم اطفاء حریق آبی) و سیستم اطفاء حریق خشک (سیستم اطفاء حریق پودری و سیستم اطفاء حریق گازی CO2 و سایر گازهای خفه کننده آتش) قرار میگیرند.
انواع سیستم اطفاء حریق
به طور کلی سیستمهای اطفاء حریق از دو دیدگاه دسته بندی میشوند. اولی از نظر سیستم کاری اطفاء حریق و دومی از نظر مواد مصرفی برای اطفاء و خاموش سازی حریق.
انواع سیستمهای اطفا حریق از نظر روش کار
1) سیستمهای اطفاء حریق دستی
در یک سیستم اطفاء حریق دستی (اطفا حریق منوآل Manual Fire Suppression Systems) در صورت مشاهده آتش توسط افراد یا به هنگام اعلام هشدار توسط سیستم اعلام حریق مسئولین بخش ایمنی و آتش سوزی با استفاده از ابزارهای دستی از قبیل تجهیزات اطفاء حریق آبی شامل جعبه فایر هوز ریل و شیلنگ های آب و یا با استفاده از سیستم های اطفاء حریق اتوماتیک پودری (آیروسل Aerosol) مانند کپسول های آتشنشانی اقدام به اطفاء حریق میکنند.
2) سیستمهای اطفاء حریق اتوماتیک
در یک سیستم اطفاء حریق اتوماتیک، سیستم اطفاء با دستور پنل اعلام حریق و یا دستور دستی آغاز به کار میکند و بدون دخالت انسان وبه صورت اتوماتیک و با استفاده از آب یا پودر یا فوم و یا گاز اقدام به خاموش کردن حریق میکند.
انواع سیستمهای اطفاء حریق از نظر مواد مصرفی برای خاموش سازی
1) سیستمهای اطفاء حریق آبی یا سیستمهای اطفاء حریق تر
سیستم اطفاء حریق اتوماتیک آبی با استفاده از آب اقدام به خاموش کردن آتش میکند، ولی آب برای تمامی انواع آتش و تمامی مکان ها مناسب نمی باشد. از اینرو برای برخی مکان ها و برخی از انواع مواد آتش زا باید از سیستم های خشک استفاده نمود.
2) سیستمهای اطفاء حریق خشک یا سیستمهای اطفاء حریق گازی
در سیستم اطفاء حریق اتوماتیک خشک، سیستم اطفاء با استفاده از پودر و یا فوم و یا گاز اقدام به خاموش نمودن آتش میکند. کاربرد بسیار زیاد سیستم های اطفاء خشک در اتاق های سرور و همچنین پالایشگاه ها می باشد.
قیمت سیستم اعلام حریق و قیمت سیستم اطفاء حریق
فروشگاه اینترنتی آرتان بزرگترین فروشگاه اینترنتی پخش و فروش آنلاین تجهیزات اعلام و اطفاء حریق میباشد، و همچنین با داشتن نمایندگیهای فعال در سراسر کشور، مشغول به اجرا و پیاده سازی سیستمهای مقابله با حریق در سراسر استان ها و شهرستان های کشور از قبیل تهران، کرج، مشهد، اصفهان، تبریز، شیراز، اهواز، قزوین، ارومیه ، زنجان، رشت، انزلی، بوشهر، ساری، چابهار، عسلویه، آبادان، و بقیه شهرها و استانهای ایران میباشد.
برای دریافت مشاوره با شماره 09123390561 تماس حاصل فرمائید.
واژگان سیستمهای اعلام حریق و سیستمهای اطفاء حریق
در این بخش به ارائه واژگان سیستمهای اعلام و اطفای حریق میپردازیم. سیستمهای پیشگیری و مقابله با حریق و آتش سوزی دارای کلمات اساس به عنوان واژگان کلیدی میباشند و آشنایی با این واژگان امری ضروری میباشد.
واژگان انگلیسی
Alerting Devices | Analogue Addressable Alarm Systems | Aspirating Smoke Detectors | Automatic Fire Alarm System | Beam Detectors | Control (Alarm) Panel | Fibre Optic Linear Heat Detectors | Fire Alarm System | Fire Protection | Flame Detectors | Heat Detectors | Intelligent Multi-Criteria Detectors | Ionization Smoke Detectors | Linear Heat Detectors | Manual Fire Alarm System | Optical Smoke Detectors | Traditional Conventional Alarm Systems
واژگان فارسی – واژگان عمومی اولیه
اسپرینکلر چیست | اسپرینکلـر یا آب افشان | اطفا حریق | اطفا حریق اتاق سرور | اطفا حریق اتوماتیک | اطفا حریق اسپرینکلر | اطفا حریق ایران | اطفا حریق ایروسل | اطفا حریق با فوم | اطفا حریق به انگلیسی | اطفا حریق تهران | اطفا حریق چیست | اطفا حریق در بیمارستان | اطفا حریق در ساختمان | اطفاء حریق اتاق سرور | اطفاء حریق اتوماتیک | اطفاء حریق الزیت | اطفاء حریق آیروسل | اطفاء حریق در ساختمان | اطفاء حریق در کشتی | اطفاء حریق ساختمان | اطفاء حریق صنعتی
واژگان فارسی – اطفای حریق
اطفای حریق | اطفای حریق اتاق سرور | اطفای حریق اتوماتیک | اطفای حریق ایروسل | اطفای حریق برق | اطفای حریق جنگل | اطفای حریق چیست | اطفای حریق در بیمارستان | اطفای حریق در ساختمانهای بلند | اطفای حریق شهری | اطفای حریق واتر میست
واژگان فارسی – اعلام حریق
اعلام حریق | اعلام حریق apollo | اعلام حریق bentel | اعلام حریق c-tec | اعلام حریق gst | اعلام حریق zeta | اعلام حریق اپلو | اعلام حریق اپولو | اعلام حریق آدرس پذیر | اعلام حریق ایرانی | اعلام حریق بیسیم | اعلام حریق تسلا | اعلام حریق جنت | اعلام حریق زتا | اعلام حریق زیتکس | اعلام حریق سنس | اعلام حریق سی تک
واژگان فارسی – واژگان عمومی 2
اسپرینکلر آتش نشانی | انواع سیستم های اعلام حریق | انواع سیستمهای اطفا حریق | آتش نشانی چیست | آموزش اعلام حریق | آموزش اطفا حریق | آموزش نصب سیستم اعلام حریق | پانل متعارف اعلام حریق | پروژه اعلام حریق با avr | ﭘﻨﻞ اﻋﻼم ﺣﺮﯾﻖ | تجهیزات آدرس پذیر سیستم اعلام حریق | تحقیق در مورد آتش نشانی | سامانه اعلام حریق | سیم کشی اعلام حریق | ﺷﺴﺘﯽ اﻋﻼم ﺣﺮﻳـﻖ | طراحی اسپرینکلر | فروش سیستم اعلام حریق | قیمت اسپرینکلر | قیمت اعلام حریق بیسیم | قیمت سیستم اطفا حریق | قیمت سیستم اعلام حریق
واژگان فارسی – انواع سیستم اعلام و اطفای حریق
سامانه پاششی اطفاء حریق | سیستم اطفا حریق اتاق سرور | سیستم اطفا حریق اتوماتیک | سیستم اطفا حریق آبی | سیستم اطفا حریق خشک | سیستم اطفا حریق گازی | سیستم اطفاء حریق Dry | سیستم اطفاء حریق اتوماتیک | سیستم اطفاء حریق اتوماتیک co2 | سیستم اطفاء حریق اسپرینکلر | سیستم اطفای حریق | سیستم اطفای حریق ساختمان | سیستم اعلام حریق | سیستم اعلام حریق apollo | سیستم اعلام حریق bentel | سیستم اعلام حریق Zeta | سیستم اعلام حریق آدرس پذیر | سیستم اعلام حریق آدرس پذیر زتا | سیستم اعلام حریق بیسیم | سیستم اعلام حریق متعارف | سیستم اعلام حریق کانونشنال | سیستم اعلام و اطفاء حریق اتاق سرور | سیستم اعلان حریق | سیستم اعلان حریق متعارف زتا | سیستم آزاد آب پخش کن | سیستم اطفا حریق تر | سیستم اطفا حریق جریان آزاد
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column]