انرژی برق امروزه جزو لاینفکی از زندگی انسان ها می باشد. از حدود یکصد سال پیش که انرژی برق الکتریسیته توسط ادیسون کشف و در اختیار بشر قرار گرفت،جهش های بسیار شدیدی در زندگی بشریت به وجود آورده است که در هزاران سال پیش یکصدم این پیشرفت ها نیز توسط انسان ها کسب نشده بود. امرزه در لحظه لحظه زندگی خود بدون اینکه حتی لحظه ای به دنیای بدون برق فکر کنیم (مگر لحظاتی که برق قطع شده باشد!!!)، از تمام ابزارها و وسایلی که با انرژی برق به ارائه خدمات به انسان های میپردازند استفاده میکنیم، از تجهیزاتی که برای روشنایی استفاده میشوند تا تلویزیون و یخچال و گوشی های موبایل و تجهیزات سنگین صنعتی که همگی بدون استفاده از انرژی برق الکتریسیته قادر به کارکردن نخواهند بود. تجهیزات تولید، ذخیره سازی و انتقال انرژی برق تکنولوژی های وابسته به صنایع تولید، ذخیره سازی و انتقال انرژی برق در یکصد سال پس از کشف انرژی الکتریکی برق از پیشرفت های بسیاری برخوردار بوده اند تا اینکه به این لحظه و در اختیار ما قرار گرفته اند. در یک تعرف کلی، انرژی برق و همچنین سایر انواع انرژی، به خودی خود به وجود نمی‌آید، بلکه از تبدیل سایر انرژی ها، به انرژی برق دست می یابیم. امروزه تکنولوژی های ساخت بشر، اجازه تبدیل هر نوع انرژی شناخته شده به انرژی برق را به ما میدهند.

 

انرژی هایی که از تبدیل آنها می توان به انرژی برق دست یافت

1) انرژی ذخیره شده در سوخت های فسیلی (نفت و گاز و ذغال سنگ و چوب و …)

2) انرژی حرکتی باد ، انرژی حرکتی آب ، انرژی جزر و مد دریا ، انرژی گرمایشی زمین

3) انرژی خورشیدی موجود در فوتون های نور

4) انرژی ناشی از شکافت هسته ای

5) انرژی ناشی از هم جوشی هسته ای

6) انرژی گرمایشی ناشی از فعل و انفعالات شیمیایی (تولید اسید سولفوریک و …)

7) انرژی برق بدست آمده از فرآیندهای شیمیایی (فعل انفعالات شیمیایی باتری ها و …)

7) انرژی ذخیره شده در گیاهان از طریق عملیات فوتو سنتز

8) انرژی های ناشی از فعالیت باکتری ها (تولید انرژی برق از کود حیوانی و …)

 

انرژی های سبز و انرژی های پاک

انرژی سبز به انرژی برق حاصله از فرآیندهایی گفته می‌شود که بدون آلودگی و بدون تخریب محیط زیست به دست می آیند. از نظر آلودگی و میزان تخریبه وارد بر محیط زیست، انرژی های فسیلی بدترین جایگاه را به خود اختصاص داده اند. انرژی خورشیدی، انرژی هسته ای و سایر انرژی ها، در رده انرژی های سبز و انرژی های پاک به حساب می آیند.

 

دلیل مخالفت با انرژی هسته ای توسط فعالین محیط زیست و گروه های سبز

انرژی هسته ای با وجود اینکه از لحاظ تولید گازهای گلخانه ای در رده انرژی های پاک قرار میگیرد، ولی خود فرآیند شکافت هسته ای یا همجوشی هسته ای از خطرات محیط زیستی بسیار مخربی در صورت بروز مشکل در فرآیند شکافت یا همجوشی برخوردار است. از طرفی دیگر زباله های هسته ای و پسماندهای هسته ای، خود جزو آلوده کننده ترین مواد برای محیط زیست می باشند. از اینرو حامیان محیط زیست خواهان جایگزینی این نوع انرژی با انرژی های کم خطرتر و بی خطر می باشند.

 

تولید انرژی برق و ذخیره انرژی برق در سه سطح انجام می پذیرند

تولید برق در اشل های صنعتی عظیم متصل به شبکه (Large Distributed On-Grid Power Generation)

تولید برق در اشل های صنعتی کارگاهی و کارخانه ای متصل به شبکه (Small Distributed On-Grid Power Generation)

تولید انرژی برق در اشل خانگی جدا از شبکه (Small Off-Grid Power Generation)

 

نیروگاه‌های عظیم تولید برق متصل به شبکه برق

نیروگاه های چند صد مگا واتی مبتنی بر توربین های عظیم بخار، جزو این دسته می باشند و بزرگین سهم از تولید انرژی برق کره زمین را بر عهده دارند. بزرگترین این نیروگاه ها معمولا از سه نوع انرژی برای تولید برق استفاده می نمایند : انرژی های فسیلی (نیروگاه های فسیلی)، انرژی هسته ای (نیروگاه های هسته ای) و نیروگاه های آبی با استفاده از انرژی آب پشت سد.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی، نمونه هایی از نیروگاه های چند صد مگا واتی با استفاده از انرژی خورشیدی نیز به لیست این نیروگاه های عظیم افزوده شده اند. وظیفه این نیروگاه ها، فراهم آوردن انرژی برق شبکه های برق قاره ای، شبکه برق منطقه ای، شبکه برق کشوری و شبکه برق شهری می باشد.

 

نیروگاه های کوچک متصل به شبکه برق

نیروگاه های کوچک، نیروگاه های صنعتی و نیروگاه های انرژی برق کارگاهی می باشند. تولید این نیروگاه های کوچک و کارگاه های تولید برق بیشتر از چند ده مگا وات نمی باشد. تعداد بسیار زیاد این نیروگاه ها از آنها به عنوان بخش مهمی از زنجیره تولید برق و توزیع برق ساخت است. نیروگاه های مبتنی بر ژنراتورهای قدرتمند و توربین های با قدرت بالا و حجم متوسط، نیروگاه های برق خورشیدی، و نیروگاه های آبی و نیروگاه های بادی جزو این دسته از نیروگاه ها می باشند.

 

تولید برق خانگی و تولید برق صنعتی جدا از شبکه برق

در این سیستم های تولید برق، برق تولیدی در همان واحد تولیدی به مصرف می رسد. در این روش از توربین ها و ژنراتورهای عظیم خبری نیست. از توربین های بادی و توربین های آبی کوچک و متوسط ممکن استافده کنند. از ژنراتور های متوسط و ژنراتور های کوچک و موتورهای برق ممکن است استفاده کنند. پنل های خورشیدی با گستردگی کم گزینه مناسبی برای این سیستم ها می باشند. معمولا مجهز به سیستم برق اضطراری و یا انواع یو پی اس، برای ذخیره سازی انرژی برق می باشند. انواع باتری و پیل های شیمیایی در این بخش از زنجیره تولید و مصرف انرژی برق کاربرد دارند.

 

پخش و فروش تجهیزات مرتبط با انرژی برق

فروشگاه اینترنتی آرتان به ارائه کالا و خدمات در بخش های: برق اضطراری، ژنراتور، موتور برق،

انواع باتری، یو پی اس، تجهیزات انرژی خورشیدی و برق سولار، پنل خورشیدی – صفحات فتوولتائیک،

چراغ راهنمایی خورشیدی و تجهیزات انرژی بادی می پردازد. برای دریافت قیمت های تجهیزات تولید و ذخیره سازی انرژی

برق با تلفن های فروشگاه تماس حاصل فرمائید.

[digitalworld_title title=”محصولات مرتبط” css=”.vc_custom_1503234635215{padding-bottom: 20px !important;}” title_custom_id=”digitalworld_custom_css_1630366743″][digitalworld_products product_style=”4″ taxonomy=”power,solar-energy,solar-panel” orderby=”rand” per_page=”6″ boostrap_lg_items=”2″ products_custom_id=”digitalworld_custom_css_1164327434″]